Året som gått...

Shit 2010 snart då... det är 10 år sen det millenieskifte... ja åren går snabbt som faan!!
Året som gått har varit mycket kring Freija och ibland undrade man vart man tappade bort sig själv nånstans... det har varit mycket undersökningar, tester, och en operation. Operationen var det värsta som hänt under detta år så mycket tårar som rullade under dom 10 dagarna i stockholm... ja usch ja.. satt och lästa igenom den bloggen jag skrev under den tiden... och allt det jag skrivit kommer jag int ens ihåg att jag har skrivit... och vad mycket fina kommentarer vi fick oxå!! =) Det är underbara vänner vi har!!
Freija har utvecklats massor under året som gått och väldigt snabbt och tidigt för att vara ett barn med akondroplasi... =) som jag skrevi förra inlägget så har vi träffa massor med underbara människor under året.
Therese Neo och Wille ni har varit ett stort stöd för oss och förstår allt vi har gått igenom =)  Och freija och wille som är så förtjusta i varann.. helt underbart o se!! =)  och tack alla andra vänner som vi oxå har fått!!! =) och alla gamla förståss som stått ut med oss fast vi varit väldigt frånvarande...
nu på slutet av 2009 så gick en av marcus släktingar bort det var en tuff period vi satt hos henne varje dag/kväll på slutet. Det var jobbigt o se hur en människa kan förrändras så mycket på slutet. Men det är skönt att det ändå gick så fort. Efter det så gick familjens hund harley bort hastigt och lustigt... han åkte till vetrinären för en tands skull och kom aldrig därifrån... usch det gör fortfarande ont när jag tänker på det!! Kronisk njursvikt hade han... usch o fy... men men vi har ju iaf Loke kvar... och självklart lilla trulsa!!

sen en helt annan sak jag har tänkt på ett tag... ibland känns det som vissa vänner tror att vi skäms över att Freija inte är ett "vanligt" barn (vad nu vanligt barn innebär)!? Att Freija är annorlunda tycker inte jag är nått att skämmas över!! Vi älskar våran dotter hur hon än är. att hon är annorlunda har öppnat många nya dörrar för oss och jag ser nog vissa saker med andra ögon. Så så var det med det!!

Nej nu ska jag in till systemet och handla lite inför imorron!! =) Ska bli skoj o fira nyår tillsammans med Maxlunds!!!

Bye bye

Vänner och vänner...

Satt och tittade igenom massa gamla kort från förr... gud vad mycket roligt man har gjort!! Och vad mycket olika vänner man har haft... dom säger väl att vänner kommer och går och det är väl så. Man glider isär... sen finns det juh vänner man har haft sen man var liten och som fortfarande finns kvar.
Vi har väl märkt att efter vi fick barn har man inte samma tid med sina vänner iaf har inte vi haft det... det har varit mycket med både jobb (för marcus) och Freijas olika undersökningar, tester och operation.  Vissa vänner förstår oss och andra inte... det är synd. vissa fixar o trixar för att vi ska kunna ses även om det bara kanske vart för 15 min. Vi har fått några nya vänner under det här året och dom är vi så glada att vi lärt känna!! =) Dom har varit ett stort stöd för oss!!! Våra "gamla" vänner har oxå stöttat oss genom alla jobbiga stunder och det har varit skönt att vetat om att ni funnits där!!
Nog om det...

Kryssningen vart jätterolig!! Det var nog nått vi behövde båda två!! God mat god dricka... och mycket dans iaf för mig. =)
Idag har vi inte mått så bra nån av oss.. både jag o marcus kände oss inte helt krya innan vi åkte och när vi vaknade i söndax i våran hytt mådde vi ännu sämre... skit skit... idag har vi bara varit hela dagen!! kollat på film och sovit... Freija har haft feber och är oxå genomförkyld.. stackars liten!!

Nej nu ska jag lägga mig igen tror jag.. är helt slut!!
eller först ska jag läsa lite bloggar kanske... känner att jag ligger lite efter =)

Bye bye


Snart... snart..

Idag ska vi vara barnlediga... och åka på kryssning det ska bli kanonskoj... vii ska åka med jobbet så vi är över 25 st som ska åka... nice!! sen fick jag även reda på att lite gamla kompisar ska åka med oxå och dom var oxå ett stort gäng.. så satans kul!!! det gjorde juh det hela ännu mer roligt!!
Freija ska få sova hos mormor o morfar... det ska nog gå bra. Vi har juh aldrig lämnat bort henne över natt förut pga olika saker.. tex andningen o så där... men nu vet vi att hon andas bra nätterna igenom... =) Har lite ångest iaf... känns lite jobbigt men förhoppningsvis kommerj ag ha så kul att jag kan koppla bort det lite.. =)
Nej faan måste nog ta o packa lite grejjer både till mig själv o freija..

Bye bye!!!


Snöööö

Då kom det äntligen snööö... så fantastiskt skönt!!! och vackert!! Älskar snö... =) Freija och jag har varit ute o myst lite i snön med vovvarna.. hon tycker det är lite konstigt att allt helt plötsligt blir vitt!? och att ta i det...*S* det är så roligt o se..
Nu sitter skrutt ungen och tittar på film... Tinkerbell... den tycker hon om... =)
Annars har det varit lungt! Letar lite lägenhet men hittar ingen jag känner att WOW den här vill vi ha... tydligen svårt det där...
I söndax var vi inne på NORF och tittade på lussefirandet dom hade... det var inte bara lucia utan en hel show med massa hästar och barn!! =) Mysigt!! Det vackraste var nog när dom hade satt på en vit häst glittriga vingar (den skulle vara en pegasus) och tjejen som red på den var klädd helt i vitt och red in i mörkret i ridhuset den ända ljuskällan var en strålkastare som följde hästen!! Såå fint!! =)
Vi var även inne i stallet och tittade på hästarna... Freija blir helt lyrisk när hon ser hästar.. vill ta på dom o mysa med dom... tur att ridskole hästar är så vana vid barn!! =) Så freija fick sig en o annan puss..*S* Marcus sa till och med att Jaaa vi kanske skulle köpa häst då... hm.. det tycker jag oxå!!! =)) Efter att vi varit där åkte vi till Maxlunds för att dricka glögg.. men glögg vart det ingen... det vart kinamat ist.*S* så när vi åkte där ifrån var vi såå satans mätta...
Idag är det tisdag och det händer nog itne nått speciellt direkt... ev kommer Niklas hit och ska fota oss i familjen.. ska bli skoj!! =) annars bara lungt o skönt...

Nej jag ska göra lite nytta nu när freija sitter o tittar på film..

bye bye


Jahopp 29 år

Herregud vad tiden bara springer iväg.. nästa år är det dax för stoooor 30 års fest!!! eller jag kör den om ett halvår eftersom jag vill kunna vara ute.. och kommer juh även ha ett tema som gör sig bättre ute =) Det ska bli såå kul!!!
I torsdax fylde jag då år... dagen var lugn Freija och jag myste här hemma och bara var. På kvällen kom mina päron, syster och Christer, Marcus päron och hans mormor =) så vi var ett litet gäng som satt här och käkade tårta =) Av min mamma o pappa fick jag Lars winnerbäcks nya skiva och hans bok 112 sånger det hade jag önskat mig och trodde inte jag skulle få det =) Sen så fick jag ett kort av min syster där det stod att vi skulle ta ett par glas vin på fredagen och hennes sambo skulle vara chafför o köra på oss.. Oh vad kul tänke jag och undrade vart vi skulle... Fiah säger att vi kan väl åka nånstans i stan o dricka... tyckte jag var en bra ide... sen när jag öppnade andra paketet så var det ett en Lars Winnerbäck biljett... det trodde jag verkligen inte... vart helt lyrisk...Pia och pelle fick jag present kort av så jag var inne på stan och shoppade lite kläder tills fredagen hittade mycket fint!! Marcus mormor fick jag jätte fina ljuslyktor av =) en kanon födelsedag!!!  så igår var jag o syrran och tittade på LW i Cloetta center!!! oh det var såå satans bra... det känns helt magiskt!!! nu längtar man ännu mer till sommarturnen =)

Nej nu vrålan lillgumman så det är lika bra att underhålla henne lite =)

Bye bye



Två lyckliga gummor utanför cloetta center!! =)

Tar mig lite tid att skriva

några rader här...

Det har varit mycket sorg efter harley som fick somna in den den 20 nov... usch vad jobbig tid det var. harley var som min hund, jag o marcus hade honom väldigt ofta innan jag vart med barn. Det var en väldigt speciell hund!! han tyckte mycket om att ligga sked... och då helst under täcket... =) Loke våran labb tycker inte det är så skönt...*S* men harley var helt tokig i det... =) Vi saknar dig harley!!!

Min kära mor har fyllt 50 så i lördax hade vi en liten fest för henne.. himla trevligt och skönt o få tänka på lite annat efter allt som varit. Mycket dans o viiin =) och god mat oxå!

Nu händer det väl inet så mycket här... eller joooo just det.. vi håller juh på o letar lght vi behöver komma in till stan för freijas skull... så just nu letar vi men har inte hittat nått än... vågar faan inte säga upp huset än då kommer vi säkert ine hitta något... så om någon vet nån som kanske är sugen på ett rött hus med vita knutar så hojta till =)

Nu ska vi mysa lite i soffan innan pappa Marcus kommer hem!

Bye bye


RSS 2.0